Shopping

Dildolistan hjälper dig som kund att jämföra priser mellan olika produkter och butiker inom vuxenleksaker. De har ett stort utbud av olika slags sexleksaker för både kvinnor och män och du kan till exempel kategorisera leksakerna utifrån senast inkommet, popularitet eller betyg. När du valt dina nya favorit kan du enkelt klicka dig vidare till butiken som erbjuder produkten. För intresserade finns recensioner och prisjämförelse hos dildolistan.

Finn en ny favorit hos Dildolistan

Nya sexleksaker tas fram hela tiden. Och även om du har en gammal favorit så kanske det är dags att skaffa en ny? Nedan följer populära produkter hos Dildolistan:

 • Satisfyer Pro 2 Next Generation. Detta är en lufttrycksvibrator som stimulerar din eller din partners klitoris på ett helt annat sätt än andra vibratorer. Tack vare sin unika vakuumteknik och tryckvågor som vibrerar, blir orgasmerna både snabbare, intensivare och fler till antalet.
 • Lovense Lush 2. Detta är ett vibrerande ägg som ser ut som en knipkula. Det som är spännande och särskiljer den från andra liknande produkter är att den styrs via en app. Dessutom behöver inte den som har telefonen vara i samma rum. Det kan göra det till en extra häftig upplevelse när den som har ägget i sig inte vet om när den sätts på.
 • Lelo F1s Developers Kit. Detta är en onaniprodukt för män. Genom att föra ner penis i en sleeve i silikon som sedan omsluter den får du en makalöst skön och äkta känsla. Produkten har dessutom motorer som gör att den vibrerar och vågor som du enkelt kan styra med hjälp av en app.
 • Autoblow A.I. Avsugningsmaskin. Denna produkt brukar kalla för sexleksakernas Rolls Royce. Maskinen riktar sig till män som tycker om avsugningar. Genom 10 olika program med olika rörelsemönster får du en verklighetstrogen upplevelse utöver det vanliga.
 • Drive Me Crazy Glass Massage Wand. Denna vackra dildo av handblåst glas med glaskulor på ena sidan kommer från den officiella serien från Fifty Shades of Grey. Dildon lämpar sig för både kvinnor och män eftersom den kommer åt både G-punkten och prostatan.
Renovering

Med åren slits alla slags golv. Det skapas repor, missfärgningar och kanske även större skador. En fördel med trägolv är att dessa kan behandlas på plats. Med slipning av det fina golvet kan dessa få lyster tillbaka och ändå bevara sin äldre charm.

Byta eller välja slipning av golv?

Första frågan att ställa sig är om slipning av golv räcker eller om golvet helt och håller behöver bytas. Det bästa är att be en hantverkare att granska golven varpå de kan ge sin åsikt i frågan. Vid tveksamheter kan hantverkare från flera företag kontaktas för offert och förslag. De flesta som erbjuder slipning av golv erbjuder även hjälpen att lägga nya golv.

Behandling behåller kvalitén

Om ett golv slipas behöver det även behandlas. Detta för att skapa ett skydd mot yttre påverkan. Trä är överlag ett mjukt material vilket innebär att repor och hack lätt uppstår. Med en ytbehandling kommer detta däremot att minska betydligt. Det finns flera olika behandlingsmetoder och material:

 • Lack
 • Olja
 • Bets
 • Hårdvaxolja
 • Bets
 • Såpa
 • Lut

Vilken behandling är bäst?

Vilken behandling som bör väljas beror både på behov av hårdhet och skydd samt vilket träslag det är. Exempelvis behöver ett golv i en hall ett hårdare skydd än ett golv i sovrum. Detta både utifrån att golvet behöver stå emot väta bättre samt repor. Även här bör alltså en hantverkare tillfrågas och olika alternativ ställas mot varandra.

Vilken behandling är vanligast?

Lack började användas på 40-talet och är idag den vanligaste behandlingsformen efter slipning av golv. Ytan blir hård, glansig och mycket hållbar. Är det så hållbar yta som möjligt som önskas är det lack som ska väljas.

Det finns även olika lack som därmed ger olika mycket lyster. Det är exempelvis stor skillnad på den matta och den klara lyster som kan skapas. Däremot passar inte alltid lack på alla träslag. Vissa mer exklusiva material mår bättre av hårdvaxolja eller andra skydd. Att däremot välja bort ytbehandling helt bör sällan vara ett alternativ. Fördelen med hårdvaxolja är strukturen i träet lyfts fram i golvet. Detsamma gäller dess ton. Samtidigt har hårdvaxolja en liknande funktion som lack – dvs ett mycket skyddande yttre lager skapas. Det är även enklare att ta hand om än ett oljat golv.

Vård

Inom fältet för hälsa och vård kan man finna åtskilliga behandlingsformer. Vissa av dessa är förhållandevis nya för gemene man även om de praktiserats under stora tidsperioder. Kiropraktik är en av de behandlingsformer som har en lång historia bakom sig. Det är nu någonting som många känner till och som allt fler har personlig erfarenhet av! Trots att det finns ett stort intresse för alternativ vård i Sverige, är det få platser som finns tillgängliga för den som vill utbilda sig till kiropraktor. Detta har även gett till resultat att antalet praktiserande kiropraktorer är begränsat. Framförallt på mindre orter då utbildningarna i huvudsak sker i Stockholm. Det finns naturligtvis även möjlighet att gå en utbildning i ett annat land för den som har sådana önskemål och möjligheter.

För att hitta en bra kiropraktor i Stockholm går det att söka bland diverse annonser och tjänstesidor. Har man inte någon direkt erfarenhet kan det alltid vara bra att säkerställa att den utförare man går till också har utbildningen som krävs. Det är inte någonting konstigt och den som är kiropraktor i Stockholm kan utan problem visa upp att den innehar all den kunskap som krävs för att få utöva denna behandlingsform.

Boka kiropraktor i Stockholm

Det är vanligt att man uppsöker en kiropraktor först när man har en akut situation. Till skillnad från många andra behandlingsformer kan man uppleva lindring ganska snabbt efter ett besök. I synnerhet är det ryggproblem som behandlas av den som jobba inom kiropraktik i Stockholm eller på någon annan ort. Rygg och nervsystem kan sägas utgöra grundstommen inom allt som rör denna tradition. Genom att återställa funktionen och den rörlighet som tidigare funnits, kan man snabbt underlätta bekymmer som annars kan bli långsamma och ihärdiga problem.

Bland de vanligaste åkommorna som behandlas av en kiropraktor i Stockholm finns dessa.

 • Ryggskott
 • Diskbrock
 • Nackspärr
 • Låsningar
 • Ischias

I och med att flertalet kunder kommer in på sin första behandling när de redan har stora problem att hantera, är det inte ovanligt att man försöker ta in klienter så fort som möjligt. Det händer att man kan gå till en kiropraktor med stora besvär för att under samma kväll känna sig väsentligt mycket bättre. Det är samtidigt viktigt att man rättar till orsaken till att man fått problem initialt. På så vis kan man minimera risken för ytterligare svårigheter. Boka tid hos en kiropraktor i Stockholm för att tidigt komma till rätta med ryggbesvär och nervfunktion.

Mountainbikes

Får man använda en mountainbike överallt?

Det finns faktiskt vissa begränsningar när det gäller var man får cykla med en mountainbike. Du får till exempel inte cykla över planteringar, trädgårdar, skogsplanteringar eller åkrar. Däremot är det fritt fram att cykla på landsvägar och inne i skogen. Du ska alltid använda din mountainbike varsamt och ta hänsyn till naturen. Du ska också anpassa din körstil så att du inte skadar naturen runt omkring dig, cykla till exempel aldrig på mjuka stigar som kan vara känsliga, särskilt om det har regnat mycket och är blött ute. Du bör också visa extra försiktighet om du cyklar över mossor och lavar.

Hur utmärker sig hjulen på en mountainbike?

Alla mountainbikes har relativt breda hjul och däcken har ett tjockt mönster. Det är viktigt med ett tjock däckmönster eftersom det ger ett starkare fäste på underlaget. När man cyklar mountainbike så cyklar man ofta i grus, sand och småsten och då är det viktigt att däcken får ett så bra fäste som möjligt så att cykeln inte slirar. Däcken är hårdare jämfört med en vanlig cykel eftersom hårda däck också ger bättre fäste än mjuka däck.

Är en mountainbike bekväm?

En mountainbike är mycket bekväm att cykla på. Styret är för det mesta rakt och har ett bredare grepp. Du kan sitta upprätt och får en bra sikt framåt. Om du tycker det verkar svårt att använda en mountainbike så ska du be dina vänner och bekanta om tips. Den som redan har lite erfarenhet kan ge dig lite tekniska tips så att du får ut så mycket som möjligt av din mountainbike. Att trampa runt utan att veta hur cykeln fungerar är bara frustrerande! Många blir snabbt förälskade i sin mountainbike och njuter av att kunna cykla i naturen och skogen och att hela tiden förbättra sin teknik.

Är det dyrt att köpa en mountainbike?

Vill du ha en bra cykel så bör du lägga minst tio tusen kronor. Till det kommer utgifter för nya delar till din mountainbike som till exempel slangar och nya däck. Investerar du i en mountainbike kommer du att kunna använda denna många år framöver. Du kan också använda den året runt, sommar som vinter. Man kan använda en moutaibike både i leriga och snöiga underlag. Det är dessutom trevligt att cykla tillsammans med andra mountainbike-cyklister då man får tillfälle att småprata och utbyta tips och erfarenheter.

E-handel

En hel del har skett inom ehandel under senare år. I synnerhet har tillgång, logistik, hantering och support tagit några steg framåt. I och med att man i dagsläget kan beställa varor som skickas samma dag, har allt fler vågat prova näthandel. Andra väntar ännu men använder de olika tjänster som finns för att jämföra priser. Att spara pengar genom att handla där det för tillfället är billigast, är inte någon ny företeelse. Tvärtom är detta någonting som gjorts sedan lång tid tillbaks och som först under senare tid inneburit en digital introduktion. Utbudet tjänster som hjälper personer att jämföra priser är många i antal. Vissa av dessa har helt och hållet valt att fokusera på prisjämförelser, medan andra aktörer även väljer att jobba med recensioner och betyg. Att handla på nätet är nu för tiden en säker verkstad där man många gånger kan handla mot faktura. Således behöver man inte riskera någonting innan man fått sin vara i handen.

Billigare och snabbare än tidigare

När man kan handla från butiker över hela världen, är det inte konstigt om man kan få ner priset en hel del. Förr, när de flesta handlade lokalt och i nära anslutning till arbete och bostad, var priskonkurrensen inte lika stor. Nu är detta en av de främsta faktorerna vid sidan av kundtjänst och villkor. Smarto och andra webbplatser har gjort ett stort arbete vad gäller att minska avståndet från kund till butik. Vidare finns en tradition av att utbilda konsumenterna för att på så vis kunna bidra till bättre köp som man är nöjd med. Denna informationskälla har förvisso ingenting att göra med hur man jämför pris men är någonting som uppskattas av många. Hur butiken i fråga sköter sina kundområden är också någonting som kan avgöra vem man väljer att köpa hos. Den med gott rykte och snabb hantering av eventuella problem, kan vinna kunder även om priset är högre än de billigaste alternativen. På så vis är servicefrågan ännu en viktig del i handeln.

Företagssäkerhet

70 000 företag har anlitat Securitas Direct Sverige för att få hjälp med ett heltäckande larmsystem. Gör det ni också för att slippa arbeta under otrygga förhållanden och utsätta verksamheten för onödiga risker.

Vad får du med ett företagslarm från Securitas Direct Sverige

Ett företagslarm kan innehålla:

 • Ett överfallslarm,
 • Ett inbrottslarm med kameraövervakning
 • Ett brandlarm.
 • Det kan även ingå ett system för att räkna antalet besökare i lokalen.

Framförallt de tre första komponenterna är mycket viktiga för att skapa en trygg arbetsplats, och om er verksamhet saknar dem rekommenderar vi att ni skaffar ett heltäckande paket för företagslarm från Securitas. Vilken lösning för företagslarm ni bör välja beror även på andra faktorer, såsom lokalens belägenhet dess storlek med mera.

Direkt kommunikation till larmcentral

Företagslarmet är kopplat direkt till Securitas Direct Sveriges larmcentral, och gör att personalen kan känna sig trygga även när de arbetar kväll eller natt, eller om de arbetar ensamma. Du kan styra företagslarmet via en applikation i mobilen, och slå på och av det även när du inte är på plats.

Larmsystem för bästa säkerhet

Med Securitas Direct Sveriges företagslarm får du även ett mycket säkert larmsystem. Det händer att gärningsmän försöker sätta företagslarm ur spel för att inte störas eller upptäckas, och detta har tyvärr blivit mer och mer vanligt under de senaste åren. Men när larmsignalen bryts agerar Securitas Direct Sverige inom endast 2,5 minuter, vilket inte ger gärningsmännen särskilt mycket tid att göra det de planerat. Standarden för andra klass 2 larmsystem är annars att det tar ca 5 timmar för larmcentralen att agera.

Så funkar det

Kontakta Securitas Direct Sverige för att tillsammans med dem komma överens om vilket företagslarm som passar er verksamhet bäst. Dessutom är det enkelt för dig att budgetera och beräkna dina kostnader för företagslarmet, eftersom du betalar en fast avgift varje månad, utan några överraskningar.  När ni har valt det kommer de att hjälpa er med installationen av larmet, och de finns alltid ett telefonsamtal bort om ni behöver råd eller service, dygnet runt och året runt. Med ett företagslarm från Securitas Direct Sverige behöver ni inte längre bekymra er för säkerheten. Låt Securitas Direct Sverige sköta det, så kan ni lägga er tid och energi på företagets verksamhet istället.

Vi hoppas att ni har fått tillräckligt med information. Tveka inte att kontakta Securitas Direct Sveriges professionella medarbetare för att ta ett steg närmare ett komplett och välfungerande system för företagslarm – precis som 70 000 andra företag!

Hemsäkerhet

Gör upp en plan för din och din villas säkerhet

Många känner en oro för en ökad förekomst av inbrott. Och visst är det så att många, många svenskar drabbas av ett varje år. Sannolikheten finns att du som läser detta har haft ett inbrott någon gång. Om inte, är sannolikheten ännu större att du åtminstone känner någon som har haft det.

Som tur är går det att göra mycket på egen hand för att stärka säkerheten i villan. En bättre dörr och ett villalarm är exempel på detta. För att verkligen bena ut vad det är som behöver göras – och för att göra det till ett rimligt pris – har man fördel av att ha en riktigt bra plan först.

Gör upp en budget

Att göra upp en budget är alltid en bra början. På så vis vet du vad du faktiskt kan lägga på att göra din villa lite säkrare. Det är lätt att tänka på allt i form av engångskostnader, men när det till exempel gäller villalarm skall en betalning göras varje månad (förutsatt att det är uppkopplat, åtminstone). När det kommer till larm är även installationskostnader något som inte bör glömmas.

Förutom villalarm, vet du också vad du kan spendera på till exempel nya lås, ljussensor, säkerhetsdörrar eller annat du planerar att köpa för att höja säkerheten.

Hur är dörrarna och fönstren?

För att göra en plan på hur din villa kan bli säkrare gäller det att veta vad det faktiskt är som behöver åtgärdas. Kolla gärna på låset, till exempel. Hur nytt är det? Är det underhållet? Givetvis är låset i ytterdörren viktigt, men har du en altandörr bör du kika även där. Ofta är det just via altandörrar och andra alternativa ingångar som tjuven använder, då de är enklare att forcera samt lämnas olåsta oftare. Ytterdörren brukar däremot användas när stöldgodset ska lastas ut.

Hur ska ditt villalarm se ut?

Att ha ett villalarm är nästan ett måste för den som prioriterar säkerheten högt. Frågan är då istället hur man bör ha det. Många rekommenderar att man har två larm – ett som är tyst och ett som ljuder. Om en tjuv tar sig in kommer han eller hon att försöka klippa larmet som ljuder – ovetandes om att ett tyst, uppkopplat, larm kontaktar larmcentralen.

Handel

Är det någon fuffens med återbäring på internetköp?

I takt med att online handelns popularitet har ökat så har även medlemmarna hos återbäringsföretagen blivit fler. Det här är självklart, om man ändå shoppar på internet och det går att få tillbaka pengar på sina köp, då vill man ju göra det. Återbäring på internetköp innebär just att få tillbaka pengar på sina köp som man gör på internet. Det låter konstigt. Varför skulle affärer vilja ge dig som kund pengar? Om hur återbäring på internetköp fungerar och om det verkligen är lagligt berättar vi i den här texten.

Vad är återbäring på internetköp

Som vi redan nämnt är återbäring på internetköp pengar som man får tillbaka när man handlat online. Det är särskilda företag som själva inte säljer något som tar hand om detta. Dessa återbäringsföretag har avtal med speciella affärer. I avtalet står att återbäringsföretaget gör reklam för affären genom att lista dem på sin hemsida och skicka kunder till affären. Om kunden köper något betalar affären en summa till återbäringsföretaget som tack. Det är den här summan som delas upp i vinst till företaget och själva återbäringen som kunden får. Om du till exempel köper ett par byxor för 600 kronor får företaget 90 kronor av affären och 30 kronor av dessa går till dig. Det kan verka som lite pengar, men om man samlar ihop alla återbäringarna man gör vid alla sina köp får man ihop en rejäl summa. En summa som du direkt kan använda till vad du vill, eftersom pengarna går till ditt bankkonto och inte har några villkor om att de måste användas i en speciell affär. Du som kund blir med andra ord inte lurad. Det enda du måste göra är att bli medlem hos återbäringsföretaget och via deras hemsida gå till affärens hemsida så att du registreras som återbäringskund.

Är återbäring verkligen legalt?

Frågan är om allt detta verkligen är legalt. Hur kan man kunna få tillbaka pengar på köp? Det är faktiskt helt och hållet legalt eftersom pengarna som affären betalar till återbäringsföretaget räknas som utgifter för reklam och återbäringens tjänst till affären även det gäller som reklam. Återbäringen är dessutom skattefri eftersom det räknas som en rabatt och rabatter är skattebefriade. Återbäring är alltså samma sak som de rabatter man kan få i en vanlig klädbutik, som även de är skattebefriade för kunden.

Cykelsäkerhet

Gör cykelhjälmar oss säkrare i trafiken?

Bärandet av cykelhjälmar och attityderna mot dessa skiljer sig åt i olika delar av världen. Obligatorisk användning av hjälm har ofta föreslagits och detta är en pågående debatt med starka åsikter i bägge läger. I dagsläget har endast två länder (Nya Zeeland och Australien) ett hjälmtvång som omfattar alla cyklister. I vissa länder omfattas endast barn av dessa lagar, medan andra länder har lagar på hjälmtvång i vissa områden. I Sverige ska barn under 15 år enligt lag bära hjälm när de cyklar eller använder en Segway, även om det inte är straffbart för ett barn som cyklar ensamt att inte följa lagen.

Danmark och Nederländerna är två europeiska länder med en stark cykelkultur. Trots detta har dessa bägge länder bland de lägsta nivåerna av användning av cykelhjälm. Australien var det första land att lagstifta om obligatoriskt tvång på cykelhjälmar för alla cyklister. I Mexico City gällde tidigare ett hjälmtvång, men den lagen har upphävts. Forskningen visar dels att användandet av cykelhjälm kan minska risken för skador, samtidigt som kritiker menar att de dessutom gör oss mer våghalsiga.

Kan cykelhjälmar minska antalet skallskador?

Skallsakdor kan orsaka i dödsfall eller allvarliga långvariga fysiska och mentala funktionsnedsättningar. Skador av denna art har vid ett flertal tillfällen drabbat cyklister, vilket är ett av de främsta argumenten för att alla cyklister borde bära hjälm. Cykelhjälmar har visat sig kunna motverka skador av denna typ. I den största metastudien som någonsin genomförts på sambandet mellan användandet av cykelhjälmar och skador, publicerad 2016 och bestående av 40 studier från 11 länder med totalt 64 000 skadade cyklister, fann forskarna följande:

 • Cykelhjälmar minskar risken för skallskada med 50 procent
 • Genom att bära hjälm minskar du risken för allvarlig skallskada med 69 procent
 • Cyklister som bär hjälm minskar risken för dödliga skallskador med 65 procent
 • Att bära en cykelhjälm innebär att risken för ansiktsskada minskar med 33 procent
 • Nackskador är extremt sällsynta och har ingen koppling till användande av cykelhjälm

I en annan studie fann forskarna stark bevisning för att det skulle vara fördelaktigt att bära cykelhjälm vid en olycka. Studien visade nämligen att cykelhjälmar minskar risken för skallskada med upp till 85 procent.

Kläder

När man ska köpa en ny vinterjacka är det ett par vägval man står inför. Hur den ser ut, vikt och hur väl den isolerar är bara några av de faktorer man tar hänsyn till när man ska köpa vinterjackan. De två överlägset mest populära material för vinterjackor är antingen dun eller syntet. I den här texten tas fördelar och nackdelar med en vinterjacka av syntet upp.

Materialets fördelar

Till skillnad från dun, som är ett väldigt känsligt material, står sig en fyllning av syntet mycket bättre vid långvarig användning. Materialet har en god förmåga att återfå de ursprungliga formerna, även om den är mycket välanvänd. En annan fördel som syntet har gentemot dun, är att det tål en viss mängd av fukt utan att isolationsförmågan sjunker kraftigt.

En jacka av syntet är alltså det man bör välja om man ska vistas i väldigt fuktig luft, som dessutom känns kall eller blåsig. En annan fördel med syntetjackan är att den kan tvättas utan att riskera att förstöras som ofta är fallet med dunjackor. Även priset är oftast mycket lägre på dessa typer av jackor. En syntetjacka är perfekt när man ska vistas i temperaturer runt 0-strecket där både regn och snö förekommer.

Nackdelar

En av nackdelarna med att välja en syntetjacka är att den är förhållandevis tung. Isolationsförmågan den erbjuder per kilo är mycket svagare än hos en dunjacka. Den är även svårare att komprimera och är därför sämre om den behövs packas ner i exempelvis en trång och liten väska. En annan nackdel är högst subjektiv – men vissa anser att en dunjacka oftast är mycket snyggare på ett rent estetiskt plan än vad en syntetjacka är.

Oavsett det material du tror passar dig bäst så så kan du känna både i pris och kvalitet att beställa barnkläder online, utbudet kan till och med vara större vilket inte skadar för allt fler vill gärna stå ut, lite åtminstone.