Ny

Bästa matkasse på nätet

Att matkassarna blivit så populära har sina förklaringar. Inte bara sparar det tid och kraft för den som väljer att lägga en beställning, idag kan man dessutom få riktigt bra pris på sin matkasse. Marknaden för matkassar växer, och vilken som är bästa matkasse är svårt att säga.

Bästa matkassen i Sverige

Idag erbjuder de flesta större matbutikskedjor sina kunder att beställa mat online. Det finns också diverse andra aktörer som konkurrerar på marknaden, och många av dessa erbjuder dessutom färdiga recept som ingredienserna plockas utifrån. Vilken som är den bästa matkassen beror givetvis på flera olika saker, och i slutändan är det den individuella åsikten som är avgörande. Man har olika preferenser, önskemål och smaklökar – därav är det omöjligt att säkra en övergripande vinnare.

De två saker som främst skiljer olika kassar åt är:

  • Om kassen består av färdiga recept eller egen varubeställning
  • Om kassen transporteras hem eller hämta på plats

Färdiga recept eller egen varubeställning

När man letar efter en passande leverantör av matkassar kan man börja med att fundera på om man enbart vill beställa olika matvaror som man väljer ut själv, eller om man vill beställa redan förutbestämda ingredienser utifrån färdiga recept. Ofta erbjuder de vanliga matbutikerna möjlighet att beställa valfria varor online, vilka sedan transporteras hem till dörren eller hämtas i varuutlämning hos butiken.

Utöver matbutikerna finns en mängd andra aktörer på marknaden, som alla konkurrerar med olika smarta lösningar. De flesta av dessa erbjuder köp av ingredienser för färdiga recept, som antingen är bestämda för respektive vecka, alternativt att kunden får välja mellan olika recept. Dessa aktörer kan skilja sig åt på olika sätt. Exempelvis finns det dem som enbart erbjuder vegetariska matkassar, medan andra är specialiserade på barnfamiljer. De flesta erbjuder enbart ingredienser för veckans middagar, medan andra också ger möjlighet att beställa för frukost och lunch.

Transport eller hämta själv

De flesta aktörer erbjuder någon form av hemtransportlösning, men hos flera kan man också spara lite pengar genom att hämta på plats. De flesta matbutiker möjliggör exempelvis för både transport och hämtning, där vissa till och med ställer ut matkassarna i avsedda skåp där kunden kan komma och hämta.