Shopping

Bygg din bricka här med ostar och charkuterier

Köttprodukter och andra salta tillbehör kan vara en välkommen kontrast till ostens krämighet och skapar en rik och smakfull upplevelse. I den här artikeln går vi igenom olika köttprodukter och salta tillbehör samt hur de kan kombineras med ostar för att förhöja ostbrickan. Läs vidare för att ta del av denna information!

Bygg din bricka här via länken när du vill skapa en bra ostbricka

Bygg din bricka här när du är intresserad av att skapa en fantastisk ostbricka! När du gör detta bör du tänka på att försöka få med följande beståndsdelar:

Köttprodukter

När du försöker bygga den ultimata brickan bör du inkludera köttprodukter som dessa:

  • Charkuterier. Tunt skivad salami, prosciutto och andra charkuterier är utmärkta tillskott till ostbrickan. De salta och kryddiga smakerna kompletterar både milda och kraftiga ostar.
  • Rökt kött. Rökt skinka, kalkon eller korv ger en rökig och smakrik kontrast till krämiga och milda ostar som brie, camembert och mozzarella.
  • Paté. Paté och terriner, till exempel leverpastej eller rillette, är en rik och smakrik kontrast till ostens konsistens och smak. De passar särskilt bra med franska ostar och krispiga kex.

Andra salta tillbehör

Komplettera gärna med andra salta tillbehör såsom:

  • Inlagda grönsaker. Inlagda grönsaker som picklad gurka, kapris och picklad lök ger syra och krispighet till ostbrickan och fungerar bra med kraftiga ostar som cheddar, comté och blåmögelostar.
  • Salta kex och bröd. Salta kex, som smörkex och saltstänger, erbjuder en krispig och salt kontrast till ostens krämighet och smak.
  • Tapenade. Oliv- eller soltorkad tomat-tapenade är ett smakrikt och salt tillägg till ostbrickan. Dessa passar särskilt bra med fetaost, getost och lagrade ostar som manchego och parmesan.

Så kan du kombinera köttprodukter och salta tillbehör med ostar

Du kan kombinera köttprodukter och salta tillbehör med ostarna på följande sätt:

  • Smakkombinationer. Salta och umamirika köttprodukter och tillbehör hjälper till att förstärka och komplettera ostarnas smaker och skapar en mer komplett smakupplevelse.
  • Kontraster i texturer. Köttprodukter och krispiga salta tillbehör ger en välkommen kontrast i texturer till ostens konsistens.
  • Variation och balans. Genom att erbjuda en blandning av köttprodukter och salta tillbehör på ostbrickan kan gästerna skapa sina egna smakkombinationer och hitta balansen mellan sötma, syra och salt.